Vapaammin versoo

Mörö, Mari
Nimeke: Vapaammin versoo
Tekijät: Mörö, Mari (Kirjoittaja)
Meilahti, Sanna-Reeta (Kuvittaja)
Kylliäinen, Tiina (Valokuvaaja)
Nyrke, Timo (Valokuvaaja)
Vuori, Elina (Valokuvaaja)
Tuotetunnus: 9789523631519
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 196
Tuoteryhmät: Luonto ja puutarha
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjailijat, puutarhanhoito, puutarhaviljely, kasvit, koristekasvit, kukat (kasvit), hyötykasvit, pihat, puutarhataide
Kukkasille puhuvat kaikki, mutta kukkasuutari rupattelee myös kompostille. Maaliskuu koittaa, ja taas hän kykkii, kylvää ja kurkottaa: täyttä on ja tungosta tulee, vaan ei valmista koskaan. Ruukkuja retuutetaan ja kiviä käännellään, ja välillä tavataan muita vihertumppuja. Ja niin selviää esimerkiksi se, mitkä ovat seitsemän uutta kuolemansyntiä tarhassa ja kuinka edistää puutarha terapiaa. Entä keitä ovat nykyajan vihreät velhot?

Vapaammin versoo on garden writingia alusta loppuun. Tarinat rönsyävät, ja kasvikuntaa kannatetaan ja kumarretaan. Toivosta ei hellitetä, eikä huumorista tingitä.

Koreat kasvit pääsevät oikeuksiinsa harvinaisessa kuvamateriaalissa, jonka kuvaamista varten on valvottu yö poikineen, kukat kun eivät juuri nukkumisesta perusta.

Mari Mörö (s. 1963) on palkittu kirjailija. Pitkän kuunnelma- ja nuortenkirjailijauran jälkeen romaani Kiltin yön lahjat (WSOY, 1998) oli ilmestymisvuonnaan Finlandia- palkintoehdokkaana ja sai Runeberg-palkinnon 1999. Mörö on toiminut pitkään luovan kirjoittamisen opettajana ja sanataideohjaajana. Hän on työskennellyt kuunnelmakäsikirjoittajana, script editorina ja dramaturgina Yleisradiossa 1995-2005. Keväällä 2018 julkaistiin Mörön puutarhakirja Kukkanuottasilla (Teos), ja vuonna 2020 saatiin kaivattua jatkoa Kukkasillaan-kirjan muodossa.


Suosittelemme myös: