Työpäiväkirjat

Vinci, Leonardo da
Nimeke: Työpäiväkirjat
Tekijät: Vinci, Leonardo da (Kirjoittaja)
Lahdensuu, Laura (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518511468
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 4. painos, 2016
Julkaisuvuosi: 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 439
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Musiikki ja taide
Kirjastoluokka: 70.9 Yleinen taidehistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: päiväkirjat, henkilöhistoria, kuvataiteilijat, taidemaalarit, tieteentekijät, keksijät, renessanssi, taidehistoria, tieteenhistoria, kulttuurihistoria, henkilöbibliografiat, miehet
Leonardo da Vinci (1452-1519) on yksi historiamme suurimmista neroista. Hänen työnsä niin taidemaalarina, arkkitehtinä, keksijänä kuin filosofinakin ovat vaikuttaneet yhteiskuntaamme ja käsityksiimme voimakkaasti. Da Vinci jätti jälkeensä Euroopan renessanssiajan tai ehkä jopa kaikkien aikojen merkillisimmän kirjallisen perinnön, joka on sekä laaja - tuhansia arkkeja muistiinpanoja, kirjoitelmia ja piirroksia - että häkellyttävän laaja-alainen.

Vasenkätinen da Vinci kirjoitti muistiinpanonsa lähes aina nurinpäin oikealta vasemmalle niin, ettei kirjoitusta voinut lukea kuin peilin avulla tai katsomalla paperiarkkia valoa vasten. Katkelmalliset muistiinpanot kattavat aiheita anatomiasta leikkimielisiin ennustuksiin ja eläinaiheisista allegorioista taiteen teoriaan ja tähtitieteeseen.

Leonardo da Vincin työpäiväkirjojen suomennoskokoelma on suurteos, jonka kautta pääsee tutkimaan renessanssineron ajatuksia, luonnoksia ja ideoita. Kirja on sekä lumoava kurkistus Leonardon maailmaan että kattava lähdemateriaali viitteineen ja hakemistoineen. Kirja sisältää kuvitusta alkuperäisistä työpäiväkirjoista. Suomentaja Laura Lahdensuu on laatinut kirjan esipuheen, joka selvittää kiehtovasti Leonardon elämää sekä työpäiväkirjojen syntyä, sen vaiheita ja säilymistä tämän päivän ihmisille.


Suosittelemme myös: