Syytettyjen sali

Mantel, Hilary
Nimeke: Syytettyjen sali
Alkuteos: Bring up the bodies
Tekijät: Mantel, Hilary (Kirjoittaja)
Sivenius, Kaisa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518514728
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,40 € (25,82 € alv 0 %)

Alkuteos: Bring up the bodies
Kustantaja: Teos
Sarja: Baabel
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 508
Tuoteryhmät: Baabel-sarja
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
E-kirja, 2020
EPUB
10,00 €

Syytettyjen sali tutkii Englannin kuninkaan toisen vaimon, Anne Boleyn, traagista ja veristä kohtaloa. Mantel kirjoittaa noista hurjista vuosista todellisen mestarin tavoin. Tuoden lähelle hovin julmat kamppailut vallasta. Ymmärtäen jokaista. Näyttäen miten moderni maailma sai syntynsä.

Vuoteen 1535 mennessä Thomas Cromwell, köyhän ja väkivaltaisen sepän poika, on päässyt pitkälle ja vaurastunut. Henrik VIII tärkeimpänä avustajana hän on kartuttanut omaisuuttaan. Anne Boleyn vuoksi Henrik on rikkonut välinsä katoliseen kirkkoon. Henrikin toimet ovat eristäneet Englannin muusta Euroopasta. Anne puolestaan ei ole pystynyt synnyttämään Henrikille perijää, Tudorin suvun jatkajaa. Kun Henrik vierailee Susipalatsissa, hän rakastuu vaatimattomaan Jane Seymouriin ja vaarantaa suhteellaan sekä avioliittonsa että kansakunnan turvallisuuden.

Thomas Cromwellin on käytettävä kaikki eminenssin kykynsä ja neuvottelutaitonsa saadakseen tilanne hallintaan. Kummatkaan, kuningas ja hänen neuvonantajansa, eivät selviä Anne Boleyn viimeisistä päivistä kunnialla.

Syytettyjen sali on jatkoa Mantelin maailmanmenestykseen nousseelle kirjalle Susipalatsi (Teos, 2011). Se nousi ilmestyttään heti bestsellertilastojen kärkeen kriitikkojen suitsutuksen myötä.


Suosittelemme myös: