Suomen kieli ja mieli

Saarikivi, Janne
Nimeke: Suomen kieli ja mieli
Tekijät: Saarikivi, Janne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518515534
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 20.9.2023
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 5. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 235
Tuoteryhmät: Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 04 YLEISET KOKOOMATEOKSET
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kielenkäyttö, merkitykset (semantiikka), kieli ja kielet, kulttuurierot, kulttuuri-identiteetti, kansallinen identiteetti, kielellinen tietoisuus, suomalaisuus, puhekieli, kirjakieli, kirjallisuuden kieli
Mistä Suomi tulee? Entä suomi? Minkälaisten ristiriitaisten myyttien ja käsitysten varaan tämä hökötys on rakennettu? Onko suomessa jotakin, joka voisi kertoa meille Suomesta tai suomalaisuudesta? Suomen kieli ja mieli kertoo sen.

Mainiossa teoksessaan Janne Saarikivi jäljittää suomen kielen, suomalaisen ajattelun ja suomalaisen kulttuurin yhteyksiä. Missä määrin kulttuurit ovat kielten eroja?

Saarikivi kaivautuu suomen lisäksi verrattomiin määrin muitakin kieliä, joiden syntaksit ja semantiikat saattavat hyvinkin kertoa meille jotain itsestämme. Kieli on sen elävää käyttöä, ruumiillista maailmassa hillumista, ja muokkaa ajatteluakin, vaikka suomestakaan ei ehkä lopullista vastausta suomalaisuudelle löydä. Epäselvien myyttien - modernien kansallisvaltioiden rakennuspilarien - omanlaisensa purkamisen lisäksi Saarikiven paikoin poleemista, paikoin ratkiriemastuttavaa tekstiä ajaa myös aito huoli suomen kielestä. Tämä piskuinen kieli ei maailman mittakaavassa ole ihan hirveästi suurempi kuın monet sen sukulaiset, joista liian monet ovat kuolleet.


Suosittelemme myös: