Sun poika kävi täällä

Kuoppamäki, Venla
Nimeke: Sun poika kävi täällä
Tekijät: Kuoppamäki, Venla (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523632547
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 303
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 59.561 Psyykkiset sairaudet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: mielenterveyshäiriöt, kaksisuuntainen mielialahäiriö, psykoosit, skitsoaffektiivinen häiriö, sairastuminen, päihdeongelmaiset, psyykkisesti sairaat, pojat (perheenjäsenet), mielenterveyspalvelut, psykiatrinen hoito, omaiset, äidit, kokemukset, henkilöhistoria
Äänikirja, 2022
MP3
6,75 €

E-kirja, 2022
EPUB
4,73 €

"Sun poika kävi täällä” on äidin kertomus parikymppisestä Oskarista, jonka aikuiselämän alkua varjostaa tyypin 1 kaksisuuntainen mielialahäiriö. Paikkaansa maailmassa etsivän nuoren elämässä moni asia on hyvin, mutta vähitellen sairaus alkaa vallata tilaa tulevaisuudenuskolta, maniat muuttuvat psykoottisiksi ja diagnoosi kääntyy skitsoaffektiiviseksi häiriöksi. Kasvavan huolen vallassa äiti tekee kaikkensa saadakseen pojalleen apua.

Suomalainen psykiatrinen hoito on parhaimmillaan korkeatasoista, mutta systeemissä on aukkoja, eikä virheiltä tässä kertomuksessa vältytä. Vaikka yksittäiset hoitajat tai lääkärit voivat kohdata potilaan kokonaisena ihmisenä, järjestelmä ei siihen kaikissa tapauksissa yllä. Tällä tarinalla ei ole onnellista loppua, vaikka niinkin olisi voinut olla.

Arviolta 400000 suomalaista huolehtii psyykkisesti sairastuneesta läheisestään.


Suosittelemme myös: