Soteorpo

Lindgren, Minna
Nimeke: Soteorpo
Tekijät: Lindgren, Minna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523635029
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 30.7.2024
Ilmestymispäivä: 30.7.2024
Hinta: 7,00 € (6,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
E-kirjat
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Äänikirja, 2024
MP3
10,00 €

Kovakantinen kirja, 2024

22,90 €

Entinen kunnanjohtaja Markku Umpivaara alkaa eläkkeellä käyttäytyä oudosti. Hänen vaimonsa Pirjo ensin ymmärtää, sitten yrittää ymmärtää - pahantuulisuutta, pelaamista ja häntäheikkyyttäkin - kunnes päättää ottaa avioeron. Harkinta-aika ei ole umpeutunut, kun Markku saa Alzheimer-diagnoosin. Pirjosta tulee omaishoitaja.

Koska määrärahoja on supistettu ja kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut siirretty osaksi laajaa hyvinvointialuetta, apua ei löydy mistään. Jokainen yksittäinen taksiseteli, reseptin uusiminen, apu väkivaltatilanteisiin, yritys saada kuntoutusta tai lopulta mitä tahansa, jolla mies olisi hetken pois kotoa, osoittautuu mahdottomaksi.

Pirjo on yksin miehen rinnalla, joka on hänkin yksin, sairauteensa käpertyneenä. Umpiväsyneenä Pirjo ei enää tiedä, kumpi heistä on hullumpi, kumpi kaipaa enemmän apua, onko hänen miehestään kohta jäljellä enää mitään.

Soteorpo on humoristinen ja raaka kertomus ihmisistä, jotka erkaantuvat toisistaan ja muusta maailmasta. Lindgren kirjoittaa pettämättömällä vainullaan tarinan, joka kertoo yhteiskunnasta ehkä enemmän kuin haluaisimme nähdä.


Suosittelemme myös: