Sopukopu — Esseitä

Heikkinen, Vesa
Nimeke: Sopukopu — Esseitä
Tekijät: Heikkinen, Vesa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523630772
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.4.2022
Hinta: 25,90 € 12,95 € (11,77 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 191
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sovinto, konsensus, ristiriidat, merkitykset (semantiikka), kielenkäyttö, politiikka, journalismi, talous, tiede, kaunokirjallisuus
Sopu on kiistaton, kyseenalaistamaton hyvä. Sovun hyvyyttä ei tarvitse erikseen perustella eikä oikeuttaa. Sopu on ilma, jota hengitämme.

Aina sopu ei kuitenkaan ole toivottava tila. Pystymme osoittamaan maailmanhistoriasta kamalia tapahtumia, jotka perustuivat arveluttavaan konsensukseen. Välillä onkin viisasta tökkiä luonnollisina pitämiämme sopuja terävällä kepillä, suorastaan riitauttaa hymistely.

Sopukopu-esseissä tartutaan tiedettä, taloutta ja journalismia sekä ihmisen luontosuhdetta kannatteleviin selviöihin ja esitetään niistä poikkipuolisia huomioita. Osaammeko nähdä toisia totuuksia, ymmärtää tienoheisia asioita? Mikä on älymystön vastuu? Olemmeko koneita? Onko kaikki kaupan rahajumalan markkinoilla, seuraavatko sielujemme vaellusta kiljuvan kapitaalin terässilmät? Pysähtyykö liike koskaan? Entä olemassaolomme - mikä on se olema, jossa olemme?

Sopukopu: Esseitä on Vesa Heikkisen toinen esseeteos.

Täydellinen lause on mahdoton yhtälö: Merkitysesseitä ilmestyi vuonna 2019.


Suosittelemme myös: