Röyhkeys

Nyman, Ossi
Nimeke: Röyhkeys
Tekijät: Nyman, Ossi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518517590
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,45 € (27,68 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 188
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: miehet, työttömät, osallistuminen, konsertit, työvoimakoulutus, kirjoittajakoulutus, kaupungit, minäkertoja
Romaanin kertoja vaeltaa Turussa odottamassa Bruce Springsteenin konserttia, Tampereella työvoimakoulutuksessa ja Helsingissä kirjoittajakoulussa. Hän pitää kanapitsasta, tyttöystävästään, ja suosikkiartistinsa konsertista hän suorastaan ilahtuu. Työtä hän ei halua tehdä. Röyhkeys onkin kirja työstä. Romaanin lakoninen kerronta näyttää vaivihkaa kahmaloittain maailmasta, jossa työn tekeminen on ihmisarvon mitta. Missä ollaan, kun työ määrittää kaiken yhteiskunnassa, mutta sitä ei haluta tehdä, syystä tai syistä joita ei suoraan kerrota - ja jotka eivät välttämättä meille kuulu?

Ossi Nymanin esikoisromaani on muun muassa loisteliasta peliä autofiktiolla. Ker-ronnan taiturillinen tasaisuus huipentuu sen kolmannessa osassa, jossa fiktion maailma (ja ehkä maailman fiktiivisyys) tuodaan mukaan itse eletyn rinnalle. Tämä romaani on vaellusta, jolla ei välttämättä aina ole suuntaa, mutta merkitystä, tunnetta ja arvoa sillä on.


Suosittelemme myös: