Rakkaat sanat

Saarikivi, Janne
Nimeke: Rakkaat sanat
Tekijät: Saarikivi, Janne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523632585
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.12.2022
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 4. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 274
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 88.29 Suomen kielen etymologia ja onomastiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sanat, etymologia, semantiikka, merkitykset (semantiikka), leksikologia, suomen kieli
Äänikirja, 2023
MP3
12,50 €

E-kirja, 2024
EPUB
9,45 €

Sanathan ovat simppeleitä olioita. Semmoisen kun kakaisee ulos, kuulija tietää missä mennään ja pulinat pois. Omena on omena on äpple on apple. Entäpä sitten sellaiset sanat kuin vapaus tai pyhä? Ehkä ne, kuten omppukin, ovat sittenkin sanoja, joiden kohdalla kannattaa katsoa tarkemmin.

Rakkaat sanat käy läpi viljalti tärkeitä, isoja, pieniä, hauskoja tai kuolemanvakavia sanoja ja kertoo kielitieteilijän taidolla ja tarkkuudella, mistä ne tulevat, ja joskus ehkä myös veikkaa, mihin ne ovat menossa. Kirjan tekstit näyttävät konkreettisella ja lähestyttävällä tavalla, kuinka ihmissuhteiden, politiikan, talouden ja sen sellaisten elämänalueiden sanasto on muuttunut arvotukseltaan, painotukseltaan ja merkitykseltään - kielen maailmassa ei ole mitään ikuista ja pysyvää, vaikka joskus meille ehkä niin tahdotaan väittääkin.

Janne Saarikiven tyyli on loistava yhdistelmä tieteellistä tarkkuutta ja silmiäavaavaa humorismia. Rakkaat sanat saa lukijansa miettimään omia rakkaita sanojaan ja niiden historiaa - siis itseään - uudella tavalla.


Suosittelemme myös: