Portinvartijat — Kamppailu tiedon vapaudesta

Seuri, Olli; Ikäheimo, Hannu-Pekka
Nimeke: Portinvartijat — Kamppailu tiedon vapaudesta
Tekijät: Seuri, Olli (Kirjoittaja)
Ikäheimo, Hannu-Pekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523632561
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.9.2023
Hinta: 29,90 € 14,95 € (13,59 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 279
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Yhteiskunta ja talous
Kirjastoluokka: 32.1 Poliittiset järjestelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tiedonvälitys, media, digitalisaatio, teknologinen kehitys, yhteiskunnalliset vaikutukset, tietoyhteiskunta, valtarakenteet, demokratia, sääntely, sensuuri, informaatiovaikuttaminen
E-kirja, 2024
EPUB
3,50 €

Äänikirja, 2023
MP3
5,00 €

Tiedonvälityksessä portinvartijalla tarkoitetaan tahoa,
joka valikoi ja suodattaa kansalaisten ulottuvilla olevaa tietoa. Kyse on vallasta: kenellä on kykyä vaikuttaa siihen, mikä tieto tavoittaa kansalaiset ja kuinka sosiaalinen todellisuus rakentuu.
Oli aika, jolloin portinvartijoina toimivat - niin hyvässä kuin pahassakin - ennen muuta poliitikot ja mediajohtajat. Sitten tuli internet, kaikki digitalisoitui ja maailman piti demokratisoituman. Kuinkas sitten kävikään?
Uudessa kirjassaan Olli Seuri ja Hannu-Pekka Ikäheimo syventyvät teknologisoituneeseen nykyaikaamme suuren digimurroksen jälkimainingeissa. Käy ilmi, että portinvartijat eivät ole suinkaan kadonneet. Pikemminkin uudet portinvartijat ovat entistä vahvempia ja muodoltaan ovelampia.
Demokratian suojeleminen edellyttää kansalaisilta ja päättäjiltä alati vankempaa ymmärrystä uusien teknologioiden yhteiskunnallisista vaikutuksista ja merkityksestä, jotta se, mikä vapaassa tiedonvälityksessä on arvokkainta, ei vaarantuisi.
Näihin pohdintoihin lukijan tempaa mukaansa Portinvartijat.


Suosittelemme myös: