Novelleja 1965–2015

Bargum, Johan
Nimeke: Novelleja 1965–2015
Tekijät: Bargum, Johan (Kirjoittaja)
Ekholm, Rauno (Kääntäjä)
Kyrö, Marja (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518516746
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,45 € 15,23 € (13,85 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 415
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Johan Bargumin esikoisteos ilmestyi tasan viisikymmentä vuotta sitten. Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan Novelleja 1965-2015, jossa on mukana kaksi ennen julkaisematonta novellia sekä yksi aiemmin suomentamaton novelli esikoiskoelmasta Svartvitt.

Nyt käsillä oleva valikoima edustaa Bargumin novellistiikkaa parhaimmillaan. Kirjailijalle ominainen konkreettinen kieli taipuu absurdeihinkin tilanteisiin ja ihmissuhdekiemuroihin. Bargumin kertomuksissa tehdään matkaa ja heitetään hyvästejä, avioliitot narahtelevat liitoksissaan ja maisemat vaihtuvat: lähtö, hyvästijättö ja ero toistuvat usein.

Eri-ikäiset aikuiset ja lapset, miehet ja naiset vääntävät kättä siitä kuka määrää, kuka pettää ja kuka voittaa. Lukijan oman tulkinnan varaan jää, kuka on ohjannut tarinaa eniten ja mihin suuntaan.

Bargum ei kuitenkaan milloinkaan tuomitse vaan hänen kertojansa tekee havaintojaan ilman selittelyjä, myötäelävällä huumorilla – myös esimerkiksi silloin, kun eräässä novellissa isä on muuttunut koiraksi.

Lukija joutuu myös tarkistamaan ennakkoodotuksiaan, kun kaksi nuorta matkalaista luokseen majoittava tuntematon mies New Yorkissa osoittautuukin oikeaksi hyväntekijäksi.

Pitäkää varanne Bargumin kanssa!


Suosittelemme myös: