Mysterius Viisikulma-avain

Rättö, Mika
Nimeke: Mysterius Viisikulma-avain
Tekijät: Rättö, Mika (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518514636
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,40 € (25,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 194
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjallisuus
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kaikki pohtivat iänikuisia kysymyksiä; kuka olen, mistä tulen, mitä pakenen ja mihin ihmiskunta on matkalla? Mutta Rättö räjäyttää mysteerinratkonnan aivan uudelle tasolle. Mysterius Viisikulma-avain on nimestään alkaen yksi suuri hullu kysymysmerkki. Se on novellikokoelma, mysteerinäytelmä ja mahdoton arvoitus, joka sisältää viisi eri kulmaa eli viisi erillistä tarinaa.

Ensimmäisessä tarinassa seurataan miestä, joka päättää että hänen tehtävänään on kertoa kaikille kanssaihmisille, miten elää. Erakkona elelevä mies ei toki laskeudu kansalaisten tasolle vaan alkaa sivistää heitä kiivasmielisillä puheillaan sushibaarin yläkerrassa sijaitsevan asuntonsa ikkunasta. Toinen ja neljäs tarina seuraa Juoksijaa, joka pakenee pakenemistaan. Kolmannessa tarinassa joudutaan spiritismi-istuntoon ja viidennessä tutustutaan Pyhän Joosuan kirkon talonmieheen, jota yksinäisyys ja varjot alkavat liu'uttaa yhä syvemmälle outouksiin.

Rättö on huima kirjoittaja ja kuvittaja, porilainen yleisnero, jonka teoksille on vaikea löytää vertailukohtaa. Mysterius Viisikulma-avaimen huumori ja villiys vievät lukijan oudon hyville teille. Mysteerien perässä juoksevien tai pakenevien vaiheet saavat kirjassa myös kuvallisia ilmenemismuotoja, joissa Rätön kädenjälki avaa vielä yhden tolkuttoman kiinnostavan maailman.


Suosittelemme myös: