Möbiuksen maa — lastenromaani

Sinisalo, Johanna
Nimeke: Möbiuksen maa — lastenromaani
Tekijät: Sinisalo, Johanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518513240
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 1. painos, 2010
Kieli: suomi
Sivumäärä: 155
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjallisuus
Kirjastoluokka: L84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Ikäsuositus: 8
Pii on kahdeksan vuotta ja hänen kesälomansa alkaa kurjasti. Paras ystävä Sanna muuttaa pois, ja tärkeä metsämajakin on rikottu. Myös teini-ikää lähestyvät isosiskot tuntuvat muuttuneen vieraiksi. Mutta sitten Pii löytää roskalaatikoiden kupeesta oudon, rannerengastamuistuttavan esineen ja tapaa vieläkin oudomman olennon, Schrödingerin Kissan, joka on omien sanojensa mukaan yhtä aikaa olemassa ja ei...

Schrödingerin Kissa johdattaa Piin huimaan rinnakkaismaailmaan, jonka olemassaoloa uhkaa jokin vaarallinen ja mystinen. Käy ilmi, että juuri Pii on se, joka voi maailman pelastaa! Mutta miten Pii, pieni tyttö, pystyy vastaamaan sellaiseen vaatimukseen? Varsinkin, kun on mahdollista että hän itsekin elää vain jonkun toisen mielikuvituksessa?

Pii saa oppaaksen Topon, olennon joka syntyy viisaana ja tyhmenee hetki hetkeltä vanhetessaan. Pii kohtaa Käveleviä Kukkuloita ja noinuutteja, ahneita pikku olentoja joille lauman mielipide on tärkeintä. Möbiuksen maa on hurja, jännittävä, monisäikeinen kertomus, joka tempaa mukaansa ja haastaa lapsen älyn ja mielikuvituksen - ja se myös kertoo sivumennen erinäisiä asioita ystävyydestä, vanhenemisesta, suvaitsevuudesta ja siitä, kuinka kaikissa maailmoissa kaikki liittyy kaikkeen. Ahneus, laiskuus ja omanvoitonpyyteisyys eivät ehkä voita, kun vastassa on nokkela, itsensä voittava ja tärkeät kirjansa tarkkaan lukenut Pii.

Johanna Sinisalo on tehnyt sen jälleen: onnistunut yllättämään. Voiko lasta enää kiehtovammin ja hauskemmin tempaista täysin toiseen todellisuuteen!


Suosittelemme myös: