Meikäläisen mukaan

Kääriäinen, Seppo
Nimeke: Meikäläisen mukaan
Tekijät: Kääriäinen, Seppo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518516678
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 228
Tuoteryhmät: Elämäkerrat ja muistelmat
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliitikot, keskustapuolueet, kansanedustajat, ministerit, poliittinen historia, poliittinen filosofia, yhteiskuntafilosofia, yhteiskuntakehitys
Meikäläinen on Seppo Kääriäisen omakohtainen kertomus Suomen nykytilasta ja siihen johtaneista kehityskaarista. Kirjalla on kolme pääviestiä. Ensinnäkin se hahmottelee maamme tulevaisuutta niin ulko-, EU- kuin sisäpolitiikankin alueilla. Toiseksi se arvioi vuoden 2015 eduskuntavaalien merkitystä nykyisessä historiallisessa tilanteessa. Lisäksi se kertoo Suomen tiestä toisen maailmansodan jälkeen ja näin tuo esiin historian vaikutukset nykypäivään.

Historia vaikuttaa tietenkin myös ihmisyksilöiden, ei pelkästään valtioiden, elämässä. Niinpä Kääriäinen kertoo omista taustoistaan, sillä elämän sattumien lisäksi juuri ne ovat saatelleet hänet yhdeksi aikamme merkittävimmistä keskustapoliitikoista. Saamme lukea lapsuusvuosista Kirmankylän Kääriälässä, opinnoista ja poliittisen uran alusta Helsingissä ja aikanaan tapahtuneesta paluusta lapsuudenkotiin. Maakuntien ja pääkaupungin suhde onkin tärkeässä roolissa Kääriäisen tarinassa.

Meikäläinen on poliittinen puheenvuoro, jota kannattelee elämän varrella karttunut valtiomiehen viisaus. Se on pakollista luettavaa aivan kaikille Suomen kohtalosta kiinnostuneille, puoluekannasta riippumatta.


Suosittelemme myös: