Malmi 1917

Linturi, Jenni
Nimeke: Malmi 1917
Tekijät: Linturi, Jenni (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518518115
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 8,80 € 4,40 € (4,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 205
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: T84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kovakantinen kirja, 2013

14,20 €

Vuonna 1917 Malmille on noussut vanhojen tilojen rinnalle hökkelikyliä. Työttömäksi jääneiden ja tilallisten - suomen- ja ruotsinkielisten - välinen jännite purkautuu väkivaltaisuuksina, ja tilannetta rauhoittamaan kutsutaan suomenkielinen apulaisnimismies. Monen mielestä myönnytys on liian suuri, sillä onhan epäämätön tosiseikka, että työläiset ovat kiittämätöntä roskasakkia, porvarit varkaita ja riistäjiä.

Uusi sukupolvi ajattelee toisin. Apulaisnimismiehen pojat ja ruotsinkieliset tilallisen tytöt kuvittelevat olevansa niitä, joilla on mahdollisuus valita oma kohtalonsa, oma tulevaisuutensa. Kolmen nuoren kautta kerrottu tarina ei valitse puolta, vaan näyttää unelmien ja todellisuuden yhteensovittamisen vaikeuden, raa'asti ja kauniisti.

Uusi sukupolvi ajattelee toisin. Kirjan päähenkilöt, suomenkielisen apulaisnimismiehen kolme poikaa ja kaksi ruotsinkielistä tilallisen tytärtä, kuvittelevat olevansa niitä, joilla on mahdollisuus valita oma kohtalonsa, oma tulevaisuutensa. Yksi haaveilee ryhtyvänsä näyttelijäksi, toinen kuvataiteilijaksi, kolmas sankariksi.

Jenni Linturin toinen romaani Malmi, 1917 on koskettava kuvaus itsenäistymäisillään olevasta Suomesta, jossa sisällissodan siemenet on jo kylvetty. Kolmen nuoren kautta kerrottu tarina näyttää raa'asti ja kauniisti unelmat ja toiveet - ja niiden sortumisen.


Suosittelemme myös: