Leonardo oikealta vasemmalle

Levanto, Marjatta; Vuori, Julia
Nimeke: Leonardo oikealta vasemmalle
Tekijät: Levanto, Marjatta (Kirjoittaja)
Vuori, Julia (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518514674
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 113
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Lasten kuvakirjat
Kirjastoluokka: 70.9 Yleinen taidehistoria
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: henkilöhistoria, keksijät, kulttuurihistoria, kuvataide, kuvataiteilijat, maalaustaide, muotokuvat, piirustukset (taide), piirustustaide, renessanssi, taidehistoria, taidemaalarit, tieteentekijät, tieteenhistoria, miehet
Leonardo da Vinci, ammatti yleisnero. Arkkitehti, insinööri, maalari, kuvanveistäjä, luonnontieteilijä, keksijä ja filosofi. Leonardoa on kutsuttu maailmanhistorian uteliaimmaksi ihmiseksi. Kouluja käymätön maalaispoika Vincin kaupungista luotti vain itse hankittuun tietoon. Havainnoista ja ajatuksista täyttyi kymmeniätuhansia sivuja muistikirjoihin, joista suurin osa on kadonnut. Säilyneet arviolta 14 000 sivua ovat runsaudensarvi: mm. luonnoksia, mietelauseita, vitsejä, kertomuksia, reseptejä.

Leonardo on arvoitus edelleen, viisisataa vuotta kuolemansa jälkeen. Mitä hänestä lopultakin tiedetään? Maalarina hänen tuotantonsa ei ylitä 20 teosta, veistoksia ei valmistunut yhtäkään. Ainuttakaan rakennussuunnitelmaa ei toteutettu, yksikään keksintö ei ole säilynyt jälkipolville. Tätä kaikkea pohditaan teoksessa Leonardo oikealta vasemmalle. Nuorelle lukijakunnalle suunnattu kutkuttava tietokirja esittää paljon kysymyksiä, joista osaan vastataan, osa jätetään lukijalle pohdittavaksi.


Suosittelemme myös: