Kuka hullu haluaa poliitikoksi?

Blåfield, Ville; Räty, Reetta
Nimeke: Kuka hullu haluaa poliitikoksi?
Tekijät: Blåfield, Ville (Kirjoittaja)
Räty, Reetta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518516326
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 18,00 € 9,00 € (8,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 245
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Yhteiskunta ja talous
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: politiikka, puoluepolitiikka, poliittinen toiminta, edustuksellinen demokratia, uranvalinta, työura, julkisuus, poliitikot, yhteiskunnalliset vaikuttajat
E-kirja, 2010
EPUB
2,40 €

Ovatko puoluepolitiikka ja edustuksellinen demokratia likaantuneet, etääntyneet ja menettäneet vetovoimansa? ”Haluan toisenlaisen elämän”, lausui pääministeri Jyrki Katainen jättäessään tehtävänsä kesken kauden.

Entä onko politiikkaan ryhtyvällä toivoakaan saada aikaan näkyviä muutoksia? Yleinen virsi on, että eduskunnassa valta katoaa uuvuttaviin prosesseihin, kompromisseihin, ryhmäkuriin, korporaatioiden ohjaukseen. Hallitusohjelma sitoo, oppositiossa on mahdollisuus lähinnä räksyttää. Näyttää myös siltä, että yksittäisen poliitikon vaikutusmahdollisuudet kutistuvat, kun talous sanelee niin kutsutut välttämättömyydet. Poliitikon tehtävä on leikata, säästää ja selitellä. Houkutteleeko politiikka tässä tilanteessa maan parhaita kykyjä?

Kuka hullu haluaa poliitikoksi? on poleeminen tietokirja, yhteiskunnallinen puheenvuoro ja keskustelunavaus. Ville Blåfield ja Reetta Räty lähestyvät aihetta journalismin keinoin. Kirjan teksteissä pohditaan muun muassa, miten politiikan ja median suhde on muuttunut ja mitä ovat vaihtoehtoiset yhteiskunnallisen vaikuttamisen tavat. Kirjassa kuullaan myös tunnettujen poliitikkojen ja yhteiskunnallisten ajattelijoiden pohdintaa siitä, miksi moni on täysin turhautunut poliitikon rooliin tai ei halua lähteä enää ehdolle.


Suosittelemme myös: