Kuinka musiikkia käytetään

Uschanov, Tommi
Nimeke: Kuinka musiikkia käytetään
Tekijät: Uschanov, Tommi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518519754
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 207
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Musiikki ja taide
Kirjastoluokka: 78.11 Musiikin filosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: musiikintutkimus, musiikkifilosofia, musiikki, estetiikka, tulkinta, musiikin tulkinta, arvottaminen, musiikkikritiikki, yhteiskunta, tanssi, musiikkiteollisuus, musiikkisosiologia, musiikkipsykologia
E-kirja, 2020
EPUB
9,45 €

Miksi lauluissa on pakko olla sanat? Miksi 1950-luvun jazzkritiikki kuulostaa aivan tämän päivän someraivolta? Miten musiikki liittyy ilmastonmuutokseen? Mitä
belgialainen popcorn voi opettaa musiikin merkityksestä? Voiko musiikki enää olla yhtä tärkeää kuin ennen, kun sitä voi nykyään koska vain kuunnella niin paljon kuin haluaa?

Äänentallennuksen keksiminen 1800-luvulla muutti musiikin uudella tavalla konkreettiseksi: joksikin, jota voi ostaa ja myydä, mutta joka usein myös karkaa arvaamattomasti niin myyjien kuin ostajienkin näpeistä. Kuinka musiikkia käytetään on kirja siitä, miten musiikin muuttuminen taiteesta tavaraksi on vapauttanut ihmiset tekemään musiikilla uudenlaisia asioita, mutta myös musiikin tekemään ihmisille uudenlaisia asioita.

Samalla kirja nostaa esiin, miten monin eri tavoin musiikki voi liittyä erilaisiin itsensä ulkopuolisiin asioihin, kuten kieleen, historiaan, teknologiaan ja tanssiin - ja miten tietoisuus tästä voi vaikuttaa siihen, millä korvilla musiikkia kuuntelee.


Suosittelemme myös: