Jalkapallon likaiset legendat

Pourriol, Ollivier
Nimeke: Jalkapallon likaiset legendat
Alkuteos: Eloge du mauvais geste
Tekijät: Pourriol, Ollivier (Kirjoittaja)
Sivenius, Kaisa (Kääntäjä)
Kulmala, Olli (Kääntäjä)
Lennes, Elia (Kääntäjä)
Nevanlinna, Tuomas (Kääntäjä)
Pekonen, Lauri (Kääntäjä)
Tiihonen, Jussi (Kääntäjä)
Tuomikoski, Anna (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523630833
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Alkuteos: Eloge du mauvais geste
Kustantaja: Teos
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 117
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Muu tietokirjallisuus
Kirjastoluokka: 79.31 Jalkapallo
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: jalkapallo, skandaalit, epärehellisyys, jalkapalloilijat, ottelut, urheiluhistoria, urheilijat, henkilöhistoria, huippu-urheilijat
Kirjassa Jalkapallon likaiset legendat Ollivier Pourriol pohtii kuutta kuuluisaa ”rumaa temppua” jalkapallon historiassa: Zidanen pusku Materazzin rintaan MM-loppuottelussa 2006, Maradonan Jumalan käsi -maali Meksikossa 1986, Henryn käsivirhe MM-karsintaottelussa Irlantia vastaan 2009, Cantonan potku vastajoukkueen kannattajan vatsaan 1995, Schumacherin hyökkäys Saksan Battistonia vastaan 1982 ja Platinin pidäkkeetön riemu maalin jälkeen Heysel-stadionilla 1985, kun ottelua edeltäneissä mellakoissa oli kuollut 39 ihmistä.

Tarkastellessaan näitä tapauksia innokas jalkapalloihminen Pourriol löytää kuhunkin näkökulman, joka paljastaa niiden ”suuruuden”. Ihan niin kuin jalkapallo ei ole vain peliä, eivät sen rumat temputkaan ole vain rumia temppuja. Mutta miksi oikeastaan vaikkapa Zidanen pusku tai Henryn käsivirhe herättävät valtavan kohun, johon verrattuna maali - vaikka poikkeuksellinenkin - herättää vain kohteliasta kiinnostusta? Ovatko rumat temput sittenkin oikeastaan juuri sitä, mitä miljoonat jalkapallokannattajat hakevat? Millaisista sirkushuveista oikein on kyse?

Ollivier Pourriol (s. 1971) on ranskalainen filosofi, kirjailija ja suosittu luennoitsija.


Suosittelemme myös: