Ja sydän oli minun — Lukea, kirjoittaa, kaivata ja elää : Esseitä

Hielm, Sara Ehnholm
Nimeke: Ja sydän oli minun — Lukea, kirjoittaa, kaivata ja elää : Esseitä
Tekijät: Hielm, Sara Ehnholm (Kirjoittaja)
Sivenius, Kaisa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518519013
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,60 € (25,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 299
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: 04 YLEISET KOKOOMATEOKSET
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kustannustoimittajat, suomenruotsalaiset, kirjailijat, äitiys, naiseus, asuminen ulkomailla, kirjoittaminen, esseistiikka, lukeminen, kaunokirjallisuus, autofiktio
Ensimmäisenä päivänä tammikuuta 2015 kustantaja ja elokuvakriitikko Sara Ehnholm Hielm muutti Italiaan perheensä kanssa. Vuosi Roomassa oli varattu kirjoittamiselle, oman kirjan tekemiselle. Esseissään Ehnholm Hielm näyttää meille avoimesti kirjoitusprosessin mahdottomuuden ja nautinnon. Näyttämönä Rooma on sekä unelma että kadotus, kuin aurinko ja lämpö tuhoaisivat haaveen kirjoittamisesta.

Ainutlaatuisella tavalla avoimet ja paljaat esseet alkavat kiertyä arjen ja Roomassa luettujen kirjojen teemoihin. Uppoutumisesta kirjoihin tulee tauko omaan kirjoittamiseen mutta myös kirjoittamisen lähtökohta, nautinto. Keskiössä ovat muun muassa Elena Ferranten Napoli-sarja ja Karl Ove Knausgårdin kirjat, Chris Kraus ja Lena Andersson. Nerokkaasti Ehnholm Hielm kutoo esseisiinsä kirjallisuudesta kuvan kulttuurialalla työskentelevän naisen elämästä: kuohuista kustannusmaailmassa, työstä kirjailijoiden kanssa, neljän tyttären äitinä olemisesta ja ennen kaikkea halusta, halusta elää ja kirjoittaa.

Ja sydän oli minun on henkilökohtainen esseekirja siitä, millaista on elää kirjoittaen ja millaista on kirjoittaa jotta tuntisi elävänsä. Se on kertomus yrityksestä toteuttaa unelma, päästä vihdoin sanomaan kaikki se, mitä on tuntenut syvällä sydämessään.


Suosittelemme myös: