Härkätaistelu

Tapola, Katri
Nimeke: Härkätaistelu
Tekijät: Tapola, Katri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789518517163
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 8,80 € (8,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2. painos, 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 238
Tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus
Kirjastoluokka: T84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Kovakantinen kirja, 2015

33,40 €

Taina Toro on murtumaton mahtinainen. Hän on rakentanut elämänsä hyvän elämän reseptillä. Kaikki on kunnossa. Komeasti pystytetty arki muistuttaa asialistaa, sillä Taina hallitsee kauppalaskut, kilohinnat, sohvalle linnoittautuneen miehen ja lapsen nimeltä Tex Willer.

Mutta Tainalle ei riitä, hän ansaitsee enemmän, enemmän näkyvyyttä. Sitten hän keksii sen, suurhankkeen. Hän tahtoo pystyttää monumentin rauhanajan Suomen naiselle ja tilaa nykytaiteilijalta mahtavan härkäpatsaan.

Murtumaton nainen alkaa rakoilla samalla kun taistelee härkäpatsaansa puolesta ajautuen tulilinjalle niin miehen, lapsen kuin naapureidenkin kanssa. Kotitalon yllä leijailevat uhkakuvat ja unettomat yöt tuovat omat muistot kylään. Ja niin Taina, jolla on ollut kaikki hallinnassa, ei enää löydäkään sanoja millekään tärkeälle. Entä minkälaisia sanoja kaipaa aviomies? Ja mitä liikkuu omissa maailmoissaan elävän lapsen päässä? Katri Tapolan romaani Härkätaistelu on viisas teos sanattomuudesta ja muistoista, jotka pakottavat keksimään uuden kielen, oman. Tapolan rakentamalla härkätaisteluareenalla kamalillekaan asioille ei voi olla nauramatta Taina Toron sauvoessa vastapäivään samalla kun naapurin rouvat kiertävät reipasta lenkkiään myötä.


Suosittelemme myös: