Finnjävel — The DNA of Finnish food

Alén, Henri; Tuominen, Tommi; Oksanen, Annukka
Nimeke: Finnjävel — The DNA of Finnish food
Tekijät: Alén, Henri (Kirjoittaja)
Tuominen, Tommi (Kirjoittaja)
Oksanen, Annukka (Kirjoittaja)
Bäckström, Nico (Valokuvaaja)
Sivenius, Kaisa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789518517989
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 49,90 € 24,95 € (22,68 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: englanti
Sivumäärä: 261
Tuoteryhmät: Tietokirjallisuus
Keittokirjat
Kirjastoluokka: 68.2 Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: gastronomia, ravintolat, ruokaohjeet, ruoanvalmistus, ruokakulttuuri, ruokaperinne
Helsingissä sijaitseva ravintola Finnjävel on monella tapaa ainutlaatuinen. Harvassa huippuravintolassa vieras saa eteensä luusoppaa ja savusilliä tai oman pienmeijerin valmistamaa piimää. Finnjävel onkin kunnianosoitus suomalaiselle ruokakulttuurille, sen nykyään usein sivuutetuille ja halveksituillekin perinteille.

Ravintolan keittiöpäälliköt Henri Alen ja Tommi Tuominen ovat Finnjävelin myötä palauttaneet suomalaiselle ruokaperinteelle sen ansaitseman arvostuksen. Ravintola Finnjävel on elämys, ja niin on Finnjävel-kirjakin.

Teoksessa kuvataan ravintolan arkea ja avataan suomalaisen ruokakulttuurin juuria. Nico Backströmin ottamissa upeissa kuvissa osansa saa myös ravintolan design: koko sisustus pöydistä laseihin ja aterimiin on sekä suunniteltu että toteutettu Suomessa Finnjäveliä varten.

Ja se ruoka! Niin kuvista kuin resepteistäkin lukijalle avautuu aivan uudenlainen näkökulma arvokkaaseen ruokaperinteeseemme.
Huippuravintolan huippureseptien lisäksi kirjasta löytyy jokaiselle kotikokille sopivia versioita Finnjävelin ruoista.


Suosittelemme myös: