Elämäni pohjalla — Yksinäisen aksolotlin tarina

Bondestam, Linda
Nimeke: Elämäni pohjalla — Yksinäisen aksolotlin tarina
Tekijät: Bondestam, Linda (Kirjoittaja)
Halmesarka, Maarit (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789523630895
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,70 € (22,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Teos
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 42
Tuoteryhmät: Lasten- ja nuortenkirjallisuus
Lasten kuvakirjat
Kirjastoluokka: L85.2 KUVAKIRJAT
Joka vuosi useita lajeja kuolee sukupuuttoon. Täydelliset olennot, miljoonien vuosien evoluution tulokset, lakkaavat olemasta. Aksolotli on pieni, hymyilevä sammakkoeläin, joka elää koko elämänsä toukkavaiheessa. Se ei koskaan
kasva aikuiseksi ja viettää koko elämänsä vedessä. Kaupungistuminen on syönyt aksolotlin elintilaa niin, että aksolotleja elää enää yhdessä järvessä Meksikossa.

Elämäni pohjalla -kuvakirjan kertoja on kenties planeettamme viimeinen vapaana elävä aksolotli. Hän viihtyy erinomaisesti lammikossaan, jossa seurustelee tiikerisalamantereiden kanssa, kerää aarteita ja vakoilee rannalla vierailevien kömpelöiden kaksijalkaisten edesottamuksia. Mutta
lämpötila nousee koko ajan, lammikko samentuu ja sinne ilmestyy kalanrumiluksia. Kunnes eräänä päivänä jättimäinen aalto pyyhkäisee mennessään kaiken tutun.

Linda Bondestamin kirjoittama ja kuvittama aksolotlin tarina on hauska, ekologinen ja eksistentiaalinen kertomus maapallostamme - hauraasta ja samalla vahvasta. Se on yllättävä ja koskettava kirja ilmastonmuutoksesta ja siitä, miten mälsää on leikkiä yksin.


Suosittelemme myös: