Kemikaalikimara lapsiperheilleKEMIKAALIKIMARA LAPSIPERHEILLE
Tekijä: Anja Nystén
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Teos (2013)
Tuotetunnus: 9789518515169


Päivämäärä:21.07.2015
Arvosana:
Otsikko:Hintansa väärtti, tuhti tietopaketti
Arvostelu:Kirja on paksu ja tietoa on paljon, joten se on todellakin hintansa väärtti! Se vaikuttaa myös hyvin ymmärrettävältä ja helppolukuiselta kemikaaleista tietämättömille taviksillekin.

Jätin yhden tähden antamatta lähinnä siksi, että rakenne voisi olla vielä parempi: alkuosassa kirjaa voisi käsitellä kemikaaliasioita, jotka koskevat ihan kaikkien arkea ja koteja siitä riippumatta, asuuko omakotitalossa vai kerrostalossa, maalla vai kaupungissa jne., kuten ravinto, käyttömuovi jne. ja loppupäähän voisi jättää ne, jotka koskevat pelkästään tai enimmäkseen esimerkiksi omakotitaloissa asuvia. Nyt piti kahlata aika tavalla tekstiä läpi ennen kuin sain edes selvää siitä, mitkä riskit koskevat juuri meidän perhettämme.

Päivämäärä:17.12.2014
Arvosana:
Otsikko:hyvä hakuteos kodin kemikaaleista
Arvostelu:Kirja vaikuttaa hyvältä perusteokselta lukijalle, jolla ei ole erityistä kemikaalien tuntemusta. Se on kirjoitettu asiallisesti ja kuivakastikin, joten ei ole mikään lukuteos. Tämä on myös kirjan vahvuus: kemikaaleista kirjoitetaan kiihkottomasti ja suositukset annetaan faktoihin perustuen. Kirja käsittelee erityisesti kodin materiaalien ja käyttötavaroiden sekä ruoka-aineiden ja -pakkausten kemikaalikuormaa. Uskon, että kirjaa tulee käytettyä arjen valintoja tehdessä.

Päivämäärä:28.12.2015
Arvosana:
Otsikko:Mainio yleisopas kaikille arkipäivän kemikaaleista kiinnostuneille
Arvostelu:Vaikka en olekaan perheellinen, tämä kirja vei täysin mukanaan. Sisältö on mainiota ja sujuvasti (=helppolukuisesti) kirjoitettua ihan jokaiselle, joka on edes vähän kiinnostunut tietämään kaikista niistä kemikaaleista, mille päivittäin altistumme ruokailun, kosmetiikan käytön, siivouksen tai vaatetuksen yhteydessä. Kirjaa on ilo lukea, se tempaa mukaan, mutta ei paasaa.

Päivämäärä:29.12.2014
Arvosana:
Otsikko:Hyödyllinen ja käytännönläheinen
Arvostelu:Kirja avasi maailmankuvaani, muutti käsityksiäni, niin rankempaan kuin osaltaan luottamaan joihinkin asioihin/esineisiin.
Vahvisti netin keskusteluista poimimiani aavistuksia ja tarjosi hyvää pohjaa.
Kirja pitäisi löytyä luettujen listaltakaikilta perheellisiltä tai itseään huolehtivalta. Tätä kirjaamme ei laiteta kiertoon, vaan siihen palataan tulevaisuudessa!

Päivämäärä:12.11.2014
Arvosana:
Otsikko:Ihan jeba
Arvostelu:Itse olisin hieman enemmän informaatiota joistain alueista saada kun omasin entuudestaan hyvät perustiedot kirjan aiheisiin liittyen, mutta hyvää täydennystä kuitenkin sain tietoihini.

Kyllä suosittelen kirjaa kaikille tutuilleni, varsinkin niille keitä ei kummemmin tunnu kemikaalikuormitus kiinnostavan.

Päivämäärä:17.12.2014
Arvosana:
Otsikko:Arjen kemikaaleista
Arvostelu:Tärkeää tietoa. Pistää ajattelemaan tarkemmin mitä aineita käyttää lasten kanssa!

Päivämäärä:19.12.2014
Arvosana:
Otsikko:Tarpeellinen
Arvostelu:Erinomainen opus tähän päivään vaikka ei olisikaan omia lapsia.

Päivämäärä:07.10.2019
Arvosana:
Otsikko:Näppärää faktaa
Arvostelu:Hyvin koottu, taustoitettu ja esitetty tieto-opas. Suosittelen kaikille!

Päivämäärä:03.12.2014
Arvosana:
Otsikko:Tärkeää asiaa