Ihmissyöjän ystävyys

Tuotenro: 9789518513592
27,00

Marjo Niemi

 

Levoton kirjailija seisoo parhaan ystävänsä haudalla ja ymmärtää, että on tullut aika aloittaa huolella valmisteltu romaani. Pitää rohkaistua, vaikka totuus häikäiseekin enemmän kuin kaarilamppu, ajattelee kirjailija ja aloittaa Suurromaanin kirjoittamisen. Se on Lapinlahden sairaalan viimeisen psykiatrin ja viimeisen muistinsa menettäneen potilaan tapauskertomus. Kirjan on tarkoitus olla poeettinen allegoria Euroopan historiasta, mutta on se lopulta paljon muutakin.

 

Kirjailijan kuollut ystävä Sonja on varakkaasta perheestä. Sonja on pelastanut kirjailijan teini-ikäisenä surkeista suomalaisista oloista suoraan Helsingin hienostokortteleihin, eikä kirjailija koskaan ole kysynyt miksi. EU:ssa tulkkina toimineen Sonjan itsemurha on täydellinen yllätys ja ennen kuin siihen johtaneet syyt selviävät, selviää myös ystävyydestä, Euroopan historiasta, ihmisestä ja sen menneisyydestä paljon enemmän kuin kukaan haluaisi tietää, tai ainakaan muistaa.

 

Voiko köyhyydestä vieroittaa? Voiko köyhään luottaa? Onko rikkaalla tunteet? Riittääkö mikään? Mitä historia tästä kaikesta sanoo?

 

Ihmissyöjän ystävyys on komea ja kohtuuton kirja etuoikeudesta ja Euroopasta.

Tuotteen lisätiedot

Sivumäärä

401