Genesis

Tuotenro: 9789518512946
24,90

Crumb Robert (kuvittaja)

 

Genesis on Ensimmäisen Mooseksen kirjan kuvitettu versio, jonka tekstit ovat uskollisia virallisille Raamattu-käännöksille. Albumin kuvitus on leimallista Crumbia, ihmishahmot reheviä ja Jumala ankara, vanhatestamentillinen auktoriteetti. Kriitikoiden ylistämä Genesis ampaisi myyntitilastojen kärkeen Yhdysvalloissa ja Ranskassa heti ilmestyttyään.

 

220-sivuinen albumi alkaa maailman luomisesta ja käsittelee niin vedenpaisumuksen, Sodoman ja Gomorran vaiheet kuin Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin tarinat. Tyyliltään Genesistä on luonnehdittu maltilliseksi verrattuna Crumbin räiskyvimpiin albumeihin, ja tyylivalinta pyrkiikin ohjaamaan lukijan Ensimmäisen Mooseksen kirjan eriskummallisten tarinoiden äärelle. "Genesiksestä ei tarvinnut tehdä satiiria. Tarina on niin outo itsessään," totesi Crumb albumin lehdistötilaisuudessa.

 

Tiukan katolisen kasvatuksen saanut mutta murrosiässä vakaumuksensa kyseenalaistanut Crumb kertoo, että kuvittamis-ajatuksen taustalla oli kiinnostus muinaisista kulttuureista kertoviin tarinoihin, niitä Ensimmäinen Mooseksen kirja on tulvillaan. Agnostikoksi tunnustautuva Crumb näkeekin Raamatun ihmisten sanana, myyttikokoelmana

Tuotteen lisätiedot

Sivumäärä

200


Selaa tätä tuoteryhmää: Käännetty kaunokirjallisuus