Totuuden jälkeen

Tuotenro: 9789518518627

Varastossa

30,00


Antto Vihma, Jarno Hartikainen, Hannu-Pekka Ikäheimo &  Olli Seuri
Totuuden jälkeen
Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana

ILMESTYNYT 09/ 2018
 

 Vuonna 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalien ja Britannian EU-kansanäänestyksen seurauksena syntyi laajalti jaettu tunne siitä, että politiikan tekemisen tavat ja julkisen keskustelun säännöt olivat muuttuneet pohjiaan myöten. Tunteet ja räikeät valheet jättivät faktat jalkoihinsa. Oli siirrytty totuudenjälkeiseen aikaan.
 Maailma ei kuitenkaan muuttunut vuodessa. Totuudenjälkeisen ajan keskeiset ajurit – yhteiskunnallinen polarisaatio ja teknologinen kehitys – olivat muokanneet maaperää vuosikymmenten ajan. Ne ilmenivät perinteisen median ja asiantuntijuuden kriisinä, vanhojen hierarkioiden murtumisena ja verkostojen vallan kasvuna, sekä uusina julkisuuden hallinnan keinoina. Räikeimmillään ilmiöt tulivat esiin Yhdysvalloissa, mutta samat voimat ovat käynnissä myös Suomessa.
 Totuuden jälkeen on ensimmäinen suomalainen yleistajuinen kokonaiskatsaus tähän murrokseen. Kirjassa tarkastellaan kriittisesti totuudenjälkeisen ajan ilmiöitä sekä niiden historiaa. Politiikan eri alueisiin syventävät tapaustutkimukset paljastavat suomalaisen julkisen keskustelun karikot.

Antto Vihma, Jarno Hartikainen, Hannu-Pekka Ikäheimo &  Olli Seuri
Totuuden jälkeen
Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana
30 / 07 • NIDOTTU, LIEPEET • 145 × 210 MM
240 SIVUA • ULKOASU MATTI TUOMINEN / PRAKT
ISBN 978-951-851-862-7 • ILMESTYY SYYSKUUSSA

Selaa tätä tuoteryhmää: Tietokirjallisuus