Sarana - tunnustuksia taitekohdassa

Tuotenro: 9789518518412

Varastossa

33,00


KATARIINA SOURI
Sarana
– tunnustuksia taitekohdassa

Ilmestynyt 2018/03

 Marraskuussa 2016 Katariina Sourille lausutaan raju diagnoosi: ”Sinulla on persoonallisuushäiriö ja kaksisuuntainen mielialahäiriö.”
Lääkereseptit käsissään Souri on aluksi järkyttynyt, sitten epäuskoinen. Entä jos diagnoosi on väärä? Uskallanko alkaa syödä vahvaa lääkitystä, muutunko minä, menetänkö luovuuteni?
 Tuosta päivästä alkaa Sourin hätkähdyttävän rehellinen tarina yhdestä vuodesta, keski-iän taitekohdasta, yrityksestä tulla siksi joka on, ilman lääkkeitä, alkoholia, keskellä mielialojen heilahteluita. Värikkään ja kiehtovan henkilöhistorian lisäksi se avaa ajankohtaisia pohdintoja lääketeollisuuden sanelemasta terveydenhoitopolitiikasta ja mielialalääkkeiden runsaasta käytöstä Suomessa. Kirja kuvaa myös taiteilijan työtä, ja se on kuvitettu Sourin maalauksilla.
 Marraskuusta 2016 marraskuuhun 2017 ulottuvan jakson aikana Souri kohtaa myös toisen suuren haasteen: hänen iäkäs isänsä on viety Norjaan, pois tyttärensä läheltä. Isän kautta Souri avaa kipeää tekevän tarkasti omaa lapsuuttaan, naiseksi kasvamista ja luopumista.
 Sarana on syvä, hauska ja huimaavan suora kirja siitä, mitä tapahtuu kun avaa itsensä kaikille mahdollisuuksille – kun katsoo itseään terävästi ja lämmöllä, näkee itsensä ja muut.


LUOKITUS 99.1
SIDOTTU, SUOJAPAPERI, KUVALIITE  140 × 210 MM
296 SIVUA
ULKOASU JENNI SAARI
ISBN 978-951-851-841-2

Selaa tätä tuoteryhmää: Kotimainen kaunokirjallisuus