Pyrstötähti ja maailmanlopun meininki

Tuotenro: 9789518518306

Varastossa

29,00


Kati Rapia & Juha Hurme
Pyrstötähti ja maailmanlopun meininki

ILMESTYNYT 08/2018

 Suomen ensimmäinen tähtitieteilijä Sigfrid Aronius Forsius (s.1560) ei ollut mikään tavallinen tiedemies. Forsius sai oman lukunsa Juha Hurmeen Niemi-romaanissa, mutta nyt Forsiuksen tarina nähdään hullun hienon road trip-sarjakuvaromaanin muodossa.
 Forsius tutki tähtitiedettä, astrologiaa, luonnonfilosofiaa, kirjoitti luonnontieteellisen yleisteoksen Physica sekä kirjan mineraaleista. Euroopan yliopistoissa opiskellut Forsius työskenteli pappina, virkamiehenä, professorina, kuninkaallisena tähtitieteilijänä, tutkimusmatkailijana, kartoittajana, kruunun salaisena asiamiehenä, almanakan laatijana, unitulkkina, sekä käsistä että tähdistä ennustajana ja merkkien selittäjänä. Hän oli virsirunoilija, saarnakirjailija, historioija, perinteenkerääjä, kääntäjä, unien näkijä, juoppo, riitapukari ja ehkä ystävänsä murhaaja. Hän oli aikakauden kuva, koko sotkuinen vyyhti.

 Rapian keveän rosoinen piirrostyyli ja tekijöiden kutkuttavan hauskat tekstit osoittavat 1600-luvun ennustusten ja tutkimusten yhteyden tämän päivän valeuutisiin ja maailmanmenoon. Nyt ei tehdä uutta suurmieslegendaa vaan katsotaan naisen kynän ja sanan kauttahistoriaa.

 Rapia kertoo meille viimein Forsiuksen näyistä, muistiinpanoista, komeetasta, revontulista ja muista ihmeistä. Tarinaa ryydittävät herkullisesti Juha Hurmeen kirjoittamat värssyt. Rapian ja Hurmeen yhteistyö on silkkaa lukemisen ja katsomisen riemua, parasta mahdollista historiankirjoitusta.


Kati Rapia & Juha Hurme
Pyrstötähti ja maailmanlopun meininki
– Suomenniemen ensimmäisen tähtitieteilijän elämä ja seikkailut

85.3 • SIDOTTU • 155 × 220 MM
140 SIVUA • ULKOASU JA KUVAT KATI RAPIA
ISBN 978-951-851-830-6 • ILMESTYY SYYSKUUSSA

 

Selaa tätä tuoteryhmää: Kotimainen kaunokirjallisuus