Lopussa minun pitäisi kuolla

Tuotenro: 9789523630727

Varastossa

29,00


Hannele Mikaela Taivassalo
Lopussa minun pitäisi kuolla
Suomennos Raija Rintamäki

ILMESTYNYT 07/2020

”Kaikki mikä oli vaikeaa, saat vielä nähdä: se vaikeutuu  entisestään.” Kirjailija tapaa miehen, joka on naimisissa. He tapailevat salaa. Ensin on himo, sitten he rakastuvat. Olosuhteiden paineessa mahdottomasta tulee yhä mahdottomampaa.
 Taivassalon kirkkaassa, sydämen särkevässä romaanissa kirjailija kirjoittaa itsensä irti rakkaudesta, joka ei saa olla olemassa, niin suuresta että se täytyy ampua, amputoida, haudata syvälle maan uumeniin. Romaani kertoo siitä, millaista on elää tilassa, jossa ei halua enää elää muttei kuollakaan. Siitä, millä sanoin puhua, kirjoittaa keskellä tuota olemista, yrittää olla rehellinen, hintaan mihin hyvänsä.
 Lopussa minun pitäisi kuolla tutkii rakkautta, jolla ei ole toivoa. Se tekee kipeää mutta purkaa myös hauskan terävästi kliseitä, jotka ovat muuttuneet todeksi, eletyksi. ”Mitä se on, jos ei voi luvata mitään eikä voi antaa juuri mitään. Ei yhtään mitään. Sitä se on.”

Hannele Mikaela Taivassalo (s. 1974) on palkittu suomenruotsalainen kirjailija. Hän on saanut Runeberg- palkinnon sekä viimeisimmästä romaanistaan In transit  (Teos & Förlaget, 2016) Längmanska kulturfondenin Suomi- palkinnon. Vuonna 2018 ilmestyi sarja kuvaromaani Scandorama (Teos & Förlaget).

LUOKITUS 84.2
NIDOTTU, LIEPEET
125 × 190 MM
128 SIVUA
ULKOASU SANNA MANDER
ALKUTEOS I SLUTET BORDE JAG DÖ
TEOS & FÖRLAGET -SARJA
ISBN 978-952-363-072-7

Selaa tätä tuoteryhmää: Kotimainen kaunokirjallisuus