Elämäni pohjalla - yksinäisen aksolotlin tarina

Tuotenro: 9789523630895

Varastossa

24,70


Linda Bondestam
Elämäni pohjalla
Yksinäisen aksolotlin tarina
SUOMENNOS MAARIT HALMESARKA

ILMESTYNYT 09/2020

 Joka vuosi useita lajeja kuolee sukupuuttoon. Täydelliset olennot, miljoonien vuosien evoluution tulokset, lakkaavat olemasta. Aksolotli on pieni, hymyilevä sammakkoeläin, joka elää koko elämänsä toukkavaiheessa. Se ei koskaan kasva aikuiseksi ja viettää koko elämänsä vedessä. Kaupungistuminen on syönyt aksolotlin elintilaa niin, että aksolotleja elää enää yhdessä järvessä Meksikossa.
 Elämäni pohjalla -kuvakirjan kertoja on kenties planeettamme viimeinen vapaana elävä aksolotli. Hän viihtyy erinomaisesti lammikossaan, jossa seurustelee tiikerisalaman - tereiden kanssa, kerää aarteita ja vakoilee rannalla vierailevien kömpelöiden kaksijalkaisten edesottamuksia. Mutta lämpötila nousee koko ajan, lammikko samentuu ja sinne ilmestyy kalanrumiluksia. Kunnes eräänä päivänä jättimäinen aalto pyyhkäisee mennessään kaiken tutun.
 Linda Bondestamin kirjoittama ja kuvittama aksolotlin tarina on hauska, ekologinen ja eksistentiaalinen kertomus maapallostamme – hauraasta ja samalla vahvasta. Se on yllättävä ja koskettava kirja ilmastonmuutoksesta ja siitä, miten mälsää on leikkiä yksin.

LINDA BONDESTAM (s. 1977) on kuvittanut kymmeniä rakastettuja kirjoja. Bondestamin kuvittama, Ulf Starkin kirjoittama Ennen näkymättömiä eläimiä (Teos & Förlaget) voitti Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkinnon 2017, oli August-palkintoehdokkaana ja voitti Snöbollen-palkinnon parhaasta kuvakirjasta Ruotsissa 2016.

LUOKITUS 85.2
SIDOTTU, YLIVETO
255 × 195 MM
42 SIVUA
TEKSTI JA KUVITUS LINDA BONDESTAM
ALKUTEOS MITT BOTTENLIV – AV EN ENSAM AXOLOTL
TEOS & FÖRLAGET -SARJA
ISBN 978-952-363-089-5

Selaa tätä tuoteryhmää: Lasten ja nuorten kirjat